Seizoensopening – Velddag – BBQ

==  NOG ONDER VOORBEHOUD  ==

 

Gezellige dag bij de van Tienhovenmolen als opening van het najaarsseizoen, met velddag activiteiten en barbeque.

Zodra meer bijzonderheden bekend zijn wordt dit hier toegevoegd.

 

Excursie – ESA/DLR

Zuid Limburgse RadioMarkt

Na uitgebreid overleg is er door de gezamelijke zuid limburgse radioamateurs besloten om dit jaar toch een radiomarkt te organiseren. Dit zal plaats gaan vinden op zondag 6 oktober, maar dit keer binnenshuis in de zalen van het bekende Weverke.

Het vernieuwde commitee is nog volop bezig met alle voorbereidingen en details. 
Zodra hierover meer bekend wordt volgt een aanvulling.

Reserveer die datum nu alvast in je agenda.

 

Gezamenlijke lezing VERON/VRZA PA0MS

Gezamenlijk lezing VERON/VRZA

VERON PACC Contest

Test afspraak in de Google kalender

Cursus Radio Amateur

Enkele foto’s via deze link

Gezamenlijke lezing 10 jan door Frederik ON5IA over een automatische tuner voor magnetic loop antennes

Hiermee nodigen we je uit voor de gezamenlijke lezing van VERON en VRZA Zuid Limburg, op woensdag 10 januari 2018 in zaal ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert.

Deze maand vertelt Frederik, ON5IA met bijhorende demonstratie over het project “De auto tuner voor een magnetic loop”, waaraan hij samen met ON6DR, Tonny, en ON4AMH, Francis, maanden gewerkt heeft. Met veel bloed, zweet en tranen hebben zij een prachtige autotuner ontworpen en in elkaar gezet voor het afstemmen van een magnetic loop antenne. Het gaat dus niet over de bouw of constructie van de antenne zelf, maar over het automatisch afstemmen van deze goede, maar zeer smalbandige antenne’s.

We denken hiermee weer een interessant onderwerp te bieden. Graag tot ziens dus op woensdag 10 januari 2018 om 20.00 uur in ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert. Zorg dat je op tijd bent, zodat je nog verzekerd bent van een goede zitplaats!

Belangstellenden van buiten de verenigingen zijn welkom.

Met vriendelijke groet,
73
Thijs PE1RLN, Henk PA0HNB, Tom PC5D

PS
* Heb je suggesties voor een lezing of belangstelling voor specifieke onderwerpen?
* Is je e-mailadres voor deze mailing niet correct?
* Laat dit dan even weten aan pc5d@home.nl

Gezamenlijke lezing VERON/VRZA

Gezamenlijk lezing VERON/VRZA

Special Event PA75JOC

NATO-OTAN 75 Years

Special event station ter ere van het 75 jarig jubileum van de NAVO. Een Joint Operation Center in een voormalige mergelgroeve die zowel in Nederland als België ligt. Hier was in 1955 het interim-oorlogshoofdkwartier in de groeve gevestigd: “a temporary site to be used only in war”. Vanaf 17 februari 1956 kreeg het hoofdkwartier de status ‘ultrageheim’ omdat het vanaf dat moment bij Koninklijk Besluit geplaatst werd onder de Wet op de Staatgeheimen. De bunker werd overdag bemand door ongeveer 300 personen, ’s nachts was er een crew van ongeveer 40. Bij oefeningen of in geval van oorlog was er plek voor 1000 personen.

Een groepje van (tot nu toe 10) zendamateurs activeren dit special event station in de Cannerberg op zaterdag 20 april 10:00-17:00u en zondag 21 april 10:00-16:00u.
Als er anderen ook nog zin hebben om een uurtje achter de set te kruipen tijdens dat weekend, kunnen die zich melden bij Rik PD1RIK via pa75joc@humtedum.nl

Naast het special event station in Maastricht zijn er nog 20 andere stations actief in het kader van het 75-jarig jubileum.
Kijk hier voor meer info over het zend gedeelte van dit weekend (PA75NAVO en andere calls).
Of op forten.nl over de rondleidingen in de verschilende koude oorlog bunkers.

Meer info :  https://www.qrz.com/db/PA75JOC