Een kleine introductie voor nieuwkomers en ouwe getrouwen.
Contact: 
    www      a22.veron.nl
    e-mail    a22@veron.nl
    freq.        PI3ZLB 145.725 MHz. -0,6 MHz. CTCSS 71.9 Hz.
 
Vanuit je slaapkamer, met uitkijk over het glooiende Zuid Limburgse landschap,  via de maan praten met iemand uit Brazilië onmogelijk? Niet voor een radiozendamateur. Radiozendamateurs, ook wel zendamateurs genoemd, houden zich bezig met het zenden en ontvangen van berichten uit de hele wereld. In Nederland zijn er zo’n 12.000 mensen die deze hobby, waarbij het experimenteren met zenders, ontvangers en radiosignalen centraal staat, beoefenen.
Hiervan zijn er ongeveer 350 uit de regio Zuid Limburg.
Ben je helemaal nieuw in de wereld van de radioamateurs, dan is het aan te bevelen de interessante omschrijving te lezen op de Nederlandstalige wikipedia over Radioamateur.
 
De VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) is een vereniging voor en door gelicenseerde zendamateurs opgericht op 21 oktober 1945 ter bevordering van de beoefening van radiocommunicatie en experimenteel radio onderzoek door radiozendamateurs.
De VERON heeft een eigen maandblad Electron, vol interessante actuele onderwerpen voor ( de smaak en passie van ) elke zendamateur. Regelmatig worden landelijke evenementen georganiseerd en een uitgebreid service pallet voor de Nederlandse ( en buitenlandse) radio amateur aangeboden.
 
Experimenteren, onderzoek, zelfbouw, vreugde in de hobby en onderlinge contacten (natuurlijk vooral via de ether) zijn belangrijke activiteiten van onze vereniging.
 
De VERON heeft landelijk zo’n 6339 leden, waarvan 117 in de regio Zuid Limburg.
De afdeling Zuid-Limburg bestrijkt, bij benadering, het Nederland Limburgse.gebied ten zuiden van Echt.
 
 [ Verspreiding VERON leden in Zuid Limburg per Postcode]
Radiozendamateurs in Zuid-limburg – ook al is dit vaak een individuele hobby – hebben  regelmatig contact met elkaar. Enerzijds is dit via de regionale repeater PI3ZLB ( 145.725 MHz. ) die vrijwel de gehele regio bestrijkt.
Anderzijds zijn er de persoonlijke ontmoetingen bij de regelmatige bijeenkomsten op verschillende plaatsen, zoals Maastricht, Heerlen, Schimmert, … Kennis en ervaringen worden uitgewisseld, experimenten, onderzoeken, gezamenlijke georganiseerde activiteiten, cursussen ( van morse tot vooruitstrevende digitale communicatie methodes)  voor de radio amateur of een vlooienmarkt zijn geregelde acties. Maar vaak is de aandacht ook voor een gewoon gezellig praatje..
Voor de nieuwkomers en geïnteresseerden een pracht mogelijkheid om ongedwongen kennis te maken.
 
 
Een agenda van de recente regionale activiteiten en ontmoetings-avonden is te vinden op de website van de afdeling: http://a22.veron.nl .
 
VERON A22 Radio Amateur leden zijn actief. Je kunt ze regelmatig treffen, aanspreken, geintroduceerd worden of deelnemen aan een activiteit op volgende plaatsen:

In Zuid-Limburg komen we regelmatig bij elkaar op: