feb
14
wo
2024
Carnaval
feb 14 hele dag
** VERVALLEN ** ZLB lezing
feb 14 @ 20:00 – 22:00

In verband met het niet beschikbaar zijn van een zaal bij t Weverke zal er in februari geen gemeenschappelijke lezing van VERON A22 en VRZA ZLB zijn.

Technonet @ (on air)
feb 14 @ 21:00 – 22:00

Het Technonet wordt (in principe) iedere woensdagavond gehouden op de 2m repeater PI3ZLB, behalve als er een gezamenlijke lezing is. Er is geen gepland schema van rondeleiders meer, Egbert PA0EJH en Paul PE1BBC wisselen elkaar af. Aanvang 21:00u (locale tijd).

feb
16
vr
2024
UBA MLB – EZNEC workshop @ Polska Sala
feb 16 @ 20:00 – 22:00

Workshop Eznec Pro2 +

Deze workshop wordt geleid door ON1LW, Robert.

EZNEC Pro/2+ V 7.0 is een softwarepakket dat wordt gebruikt voor het modelleren, simuleren en analyseren van antennes voor amateurradio en professionele toepassingen.

Het stelt gebruikers in staat om antennes te ontwerpen en te evalueren door middel van numerieke simulaties. EZNEC staat voor ‘EZ Antenna NEC’, waarbij NEC staat voor ‘Numerical Electromagnetics Code’.

Het is gebaseerd op NEC, een set algoritmen die elektromagnetische velden berekent en wordt veel gebruikt voor het analyseren van de prestaties van antennes.

Tijdens deze workshop op de clubavond is het de bedoeling dat we zelf met de software aan de slag gaan.

Robert zal ons de basisbegrippen uitleggen en ons op weg zetten om een eerste antenne simulatie uit te voeren.

Breng dus zeker je eigen laptop mee. We raden aan om de nodige (gratis) software EZNEC Pro/2+ V 7.0 op voorhand te installeren.

Je kan deze software downloaden via https://www.eznec.com/.

Geef ons een seintje als je hier hulp bij nodig hebt.

Knutsel jij al eens graag een antenne in elkaar, en wil je graag weten hoe goed deze zou afstralen? Of ben je nieuwsgierig naar wat het effect op je antenne is, als je deze een meter hoger of lager hangt?

Kom dan zeker naar deze workshop!

Heb je geen laptop, of kijk je gewoon graag mee? Geen probleem, dat kan ook.
Iedereen is van harte welkom!

In het clublokaal :  Poolse zaal (Polska Sala) , Steenbeukstraatstraat 1 , 3600 Genk – Waterschei

Kijk voor info op :   website on4mlb.be

 

VERON A31 – Jan Corver @ Trefcentrum Aldenghoor
feb 16 @ 20:00 – 22:00

Deze avond zal Gidi PA0EJM een boekpresentatie houden over het leven van de bekende radiopionier Jan Corver, ook wel de vader van het Nederlandse radioamateurisme genoemd.Jan Corver leefde van 1878 tot 1956 en was de zoon van een telegrafist die op diverse plaatsen in het land de functie van directeur van post- en telegraafkantoren vervulde. Tijdens zijn verblijf in Den Haag kwam hij in contact met radiotelegrafie. Dat resulteerde in december 1913 in een groot artikel in het tijdschrift Panorama, waarin hij beschreef hoe amateurs met eenvoudige middelen een kristalontvanger konden bouwen. Uiteraard valt er veel meer te vertellen en Gidi zal dat op de van hem bekende manier toelichten. Aanleiding voor de lezing is het boek dat Gidi over Jan Corver heeft geschreven. Wie de portokosten wil besparen, kan het boek ook bij de lezing aanschaffen.

Bekijk ook de video over het Jan Corver-museum
Artikel VERON-hoofdsite: Jan Corver – vader van het radioamateurisme (1878 – 1956)

Locatie :  Trefcentrum Aldenghoor , Kasteellaan 7a , Haelen

Voor meer info kan je ook contact opnemen met secretaris Jan PA0SIM  (a31@veron.nl).

feb
17
za
2024
44e GHz-tagung Dorsten @ Volkshochschule
feb 17 @ 9:00 – 17:00

Programma volgt later.

Vintage en Techniek beurs
feb 17 @ 9:30 – 15:30

“Techno Nostalgica” was tientallen jaren de grootste en meest aantrekkelijke techniekbeurs in Nederland. De beurs had een internationaal karakter met deelnemers uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, Engeland, België en Nederland. In samenspraak met enkele ex-organisatoren heeft het Grammofoonmuseum besloten de organisatie van deze beurs door te zetten.

De “Vintage en Techniek” beurs is de opvolger van de “Techno Nostagica” en wordt gehouden in 2 sporthallen bij Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

De sporthallen zijn elk 1000m2 groot en bieden plaats aan 120-150 tafels. De spil is toegankelijk voor mensen met een beperking en beschikt ook over een restaurant en een aula. In de aula is de hele dag entertainment en worden lezingen en demonstraties gegeven. Ook is er een reparatieafdeling. Gegarandeerd ontdekt u er dan ook een overdaad aan oude techniek. Van oude radio en televisietoestellen tot grammofoonspelers en technisch speelgoed staan voor u klaar. Aangevuld met een rijkdom aan vintage. De standhouders komen uit Nederland, Duitsland en België. Het aanbod is heel gevarieerd en op onderstaande website presenteren een aantal standhouders alvast wat ze te bieden hebben.

meer info :  https://www.vintageentechnieknl.nl/

=======================

reisafstand vanaf Maastricht Geusselt : ca. 250km , reistijd ca.3 uur

feb
18
zo
2024
Zondagochtend ronde (PC5D) @ (on air)
feb 18 @ 11:00 – 12:00

Zuid-Limburgse Zondag Ochtendronde via PI3ZLB 145,725 MHz  –  rondeleider :  Tom PC5D.

Tevens stream via :  http://meet.jit.si/pi3zlb