Gezamenlijke lezing Henk PA2S over GNU radio

Wanneer:
wo 14 nov 2018 @ 20:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-11-14T20:00:00+01:00
2018-11-14T23:00:00+01:00
Waar:
't weverke
Hoofdstraat 77
schimmert

Beste radiozendamateur

Hiermee nodigen we je uit voor de gezamenlijke lezing van VERON en VRZA Zuid Limburg, op woensdag 14 november 2018 in zaal ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert.

Henk Schanssema PA2S geeft een lezing over praktische toepassingen van het programma GNU Radio.

Henk beschouwt dit als een soort Elektronica Experimenteerdoos, zoals die ooit door Philips werd gemaakt. In die doos zaten onderdelen die je op een bord kon monteren om daarmee te experimenteren. GNU Radio is ook een experimenteerdoos, maar dan op de computer. De EEE doos dus.

Met het programma kun je allerlei bouwstenen met elkaar verbinden en daarmee signalen opwekken, veranderen en tonen. Maar ook kun je signalen binnenhalen via geluidskaart of SDR apparaten, zoals USB ontvangers. Ook kun je de signalen laten horen via de computer of naar een SDR zender sturen.

Enkele weken geleden had Henk een Lime SDR mini ontvangen uit de VS die kan zenden en ontvangen. De Lime SDR kan worden gekoppeld met GNU radio en je kunt dan allerlei signalen ontvangen of opwekken.

Henk is van plan om de lezing niet te moeilijk te maken. Want wat er onder de motorkap van het programma gebeurt, is behoorlijk complex. De nadruk zal juist liggen op het gebruik van de software en hoe je het thuis kunt gaan toepassen. GNU radio is open source, dus het kost niets en er is alleen een computer nodig. Henk zal zijn ervaring met het installeren en gebruiken met jullie delen.

Dus als je wilt weten hoe je zelf een EEE doos kunt gaan gebruiken, kom dan naar Schimmert.

We denken hiermee weer een interessant onderwerp te bieden. Graag tot ziens dus op woensdag 14 november 2018 om 20.00 uur in ‘t Weverke, Hoofdstraat 77 te Schimmert. Zorg dat je op tijd bent, zodat je nog verzekerd bent van een goede zitplaats!

Belangstellenden van buiten de verenigingen zijn welkom.

Met vriendelijke groet,
73
Tom PC5D

PS
* Heb je suggesties voor een lezing of belangstelling voor specifieke onderwerpen?
* Is je e-mailadres voor deze mailing niet correct.
* Laat dit dan even weten aan pc5d@home.nl
De verzendlijst is gebaseerd op eerdere aanmeldingen voor deze mails. Zonder tegenbericht gaan we er van uit dat je deze mails nog steeds wil ontvangen. Afmelden kan door een email naar pc5d@home.nl