Silent key Rudi Borger PA3AOK

Op 12 augustus 2023 is Rudi Borger PA3AOK op 94 jarige leeftijd overleden.

Hij was een rasechte zendamateur. Rudi is op latere leeftijd zendamateur geworden. Hij heeft eerst onder in de mijn gewerkt en toen deze stopte met de kolenproductie, is Rudi omgeschoold tot elektricien. Hij heeft toen, In de 70’er jaren, eerst zijn C en kort daarna de A-machtiging gehaald.

De meeste verbindingen maakte hij in CW. Zijn hart ging vooral uit naar ATV. Ook zijn er menige SSTV-plaatjes via de zender verstuurd en ontvangen. Rudi was geen prater, maar een doener. De ontvangers en zenders voor de diverse atv banden heeft hij zelf gebouwd. Zijn soldeerbout heeft dan ook overuren gemaakt. De ATV-groep Brunssum kwam elke woensdagavond bij Rudi, waar problemen en oplossingen besproken werden. Later is de groep uitgebreid.

Toen Rudi 75 jaar was, stierf zijn vrouw Bertie plotseling. Daar heeft hij veel verdriet van gehad. Veel steun kreeg hij van zijn vriendengroep. Tijdens het drinken van een kop koffie kwam hij in aanraking met zijn overbuurvrouw Finy. Met haar heeft hij nog veel gelukkige jaren beleefd.

Rudi is tot het laatst actief geweest. Op 12 augustus is hij rustig ingeslapen. Zaterdag 19 augustus is hij bijgezet bij zijn vrouw Bertie.

We wensen zijn 2 zonen en hun gezinnen veel sterkte toe met het verwerken van het verdriet. We zullen hem missen.

Namens de woensdagavond groep: Harry Paas, PA1AS.

Namens de Veron afdeling 22 Zuid-Limburg: Tom Koeken, PC5D.