VERON A22 excursie naar het Fernmeldemuseum in Aken.

Zoals al eerder aangekondigd gaan we weer op reis, dit keer wat dichter bij huis, naar het Fernmeldemuseum in Aken. Dit gaat gebeuren op zaterdag 20 januari 2024.

In juni 1996 werd de “Verein der Förderer des Fernmeldemuseums Aachen e.V.” opgericht. Een vereniging van vrijwilligers en oud-professionals die het algemene publiek een inzicht willen geven in de historische techniek rondom de telefoon.

In een grote zaal van 360m2 wordt de hele historie van de telefoon infrastructuur tentoongesteld. Dit gaat van het eerste “Fraulein von Amt” tot moderne wijkcentrales en van bovengrondse bekabeling tot moderne glasvezels en straalverbindingen.

Het museum bevind zich op het (afgesloten) terrein van de Deutsche Telecom AG met als adres: Am Gut Wolf 9a, 52070 Aachen.

Er is ruim gratis parkeergelegenheid aanwezig op het bedrijfsterrein, nadat je je bij de portier hebt gemeld als museum bezoeker.

We zijn aangemeld voor een rondleiding die start om 13:00u, en ongeveer 1 tot 1,5 uur zal duren (afhankelijk van de interactie en vragen van de bezoekers).

Voor een (prive) rondleiding door een gids wordt normaal een groepsgroote van ca 8 tot ca 18 personen aangehouden. Zouden er meer aanmeldingen komen dan moeten we de groep gaan splitsen, of mogelijk een andere vervolgdatum plannen.

Wil mee gaan, meld je dan even aan via email: pe8e@veron.nl

Ook als je al eerder interesse hebt getoond, graag even definitief aanmelden.

Wil vooraf al een kijkje nemen:

https://fernmeldemuseum.de/presse/broschuere.pdf